Fietsendrager voor de elektrische fiets?

Pro User Diamant SG2 fietsendrager voor 2 Ebikes

Fietsendrager voor de elektrische fiets?

Elektrische fietsen worden steeds populairder, maar waar moet je nu op letten als je een fietsendrager voor je Ebikes zoekt?

De afgelopen jaren heeft iedereen de elektrische fiets ontdekt. De moeder met kinderen voor en achter, de forens die de met de fiets naar werk gaat en natuurlijk de toerfietser die wat extra ondersteuning nodig heeft. Maar ook voor de sportievere fietser zijn er tegenwoordig MTB’s met trapondersteuning.

Maar waar moet je nu op letten als je een fietsendrager nodig hebt voor je elektrische fietsen? De Ebike is vanwege de motor en de accu’s natuurlijk een stuk zwaarder dan een reguliere fiets, dus je fietsendrager moet dat gewicht wel kunnen dragen. Daarnaast is het van belang dat je ook de maximale kogeldruk in de gaten houdt.

Draaggewicht fietsendrager

Dat Ebikes zwaarder zijn dan de normale fiets, spreekt voor zich. Indien mogelijk, verwijder daarom altijd de accu van de fiets, maar ook dan heb je fietsendrager nodig die een flink gewicht moeten kunnen dragen. Fietsendragers die speciaal voor elektrische fietsen zijn gemaakt kunnen 2x 30 kg dragen. Bovendien hebben deze fietsendragers ook meer ruimte (meestal zo’n 5 cm) tussen de beide fietsen. Ebikes zijn vaak wat breder bij de motor en zullen elkaar daardoor niet raken

Kogeldruk

Op het plaatje van de trekhaak vindt je de maximale kogeldruk van de trekhaak. Dit is het totaal gewicht van de fietsen én de fietsendrager. Met zware elektrische fietsen kom je al snel in de buurt van dit gewicht of er zelfs overheen. Let er daarom op dat, als je trekhaak een lage kogeldruk heeft, dat je een lichte fietsendrager uitkiest. De XLC Azura zijn goede voorbeelden van een lichtgewicht fietsendragers, die toch een ebike kunnen dragen

Opvouwbare fietsendrager

Mocht je weinig ruimte hebben om de fietsendrager thuis te kunnen bergen, dan is een opvouwbare fietsendrager een uitkomst. De Pro User Diamant bijvoorbeeld, die met gemak 60 kg draagt en al jaren tot beste koop wordt gekozen door de Consumentenbond. Andere voorbeelden zijn de XLC Azura Xtra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van compleetopweg.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 341 reviews.